El conflicte de la peatonalització d’un dels principals carrers de Gamonal va desfermar una gran mostra de suports per part de molts activistes ciutadans, però també molts policymakers. Des d’un punt de vista de l’urbanisme i la gestió de la mobilitat, la reforma vial sembla ser necessària i la gestió d’un aparcament lliure en doble renglera és contraria a qualsevol concepte de mobilitat sostenible i de foment de l’espai públic per als ciutadans.
Aquest conflicte demostra com es poden barrejar una defensa de privilegis, una mala gestió dels conflictes veïnals i un clar exemple de síndrome “David contra Goliath” que va moure a molts policymakers a donar suport a una reivindicació veïnal que potser va en contra de les mateixes polítiques de pacificació del trànsit i de mobilitat sostenible que ells mateixos han defensat.
Des de Technician&Policymakers creiem interesant fer un debat al voltant del conflicte, de les seves reaccions, dels fenòmens “NIMBY” i de la mala gestió de conflictes. El realitzarem el proper 24 de febrer, dilluns, a les 19:30h al bar “Schultz” de Barcelona c/Bailén, 169.
Asistència lliure, però preguem, si pots, que confirmis a l’acte creat al Facebook.
24 de febrer, 19:30h
Bar Schultz, Barcelona (Bailen, 169)
Ponents:
Ramon Marrades és un economista urbà, emprenedor social i consultor de ciutats. Llicenciat en Economia (Universitat de València) i Màster en Geografia Econòmica (Utrecht University). Ha rebut una menció honorífica a l’International YoungPlanning Professional Award (2012) i el Premi Joves Emprenedors Socials de la Universitat Europea pel projecte Cien Pies(2013). És professor extern de la Universitat de València, ha co-escrit dos llibres sobre economia urbana i contribueixregularment a diversos mitjans. Actualment és coordinador d’Aula Ciutat (Universitat de València / Universitat Politècnica de València), és membre fundador de la plataforma internacional de joves urbanistes URBEGO i del marc d’investigació i treball “La Ciutat Construida”.
Jose Rodríguez. Ha sigut conseller de mobilitat i seguretat durant 8 anys al districte d’Horta-Guinardó, llicenciat en Física per la UAB i màster en societat de la informació per la UOC, DEA en sociologia per aquesta mateixa universitat, és responsable de projectes a internet de la UGT de Catalunya. Ha navegat entre els technicians i els policymakers, sense ser ni una cosa, ni l’altre. Co-autor del llibre “Crisis de comunicación on-line”, i té experiència en els àmbits de comunicació en la xarxa i comunicació política en la xarxa. És un dels cofundadors de “Techsnicians&Policymakers”.